נתוני הזרע טובים אך אין הריון תקין? בואו לבצע בדיקת בדיקת ד.נ.א. שביר (Halosperm)
אנו בגבריאל בודקים את כל הנתונים האפשריים ועושים את מירב המאמצים כדי לזהות את הבעיה המונעת כניסה להריון תקין באופן טבעי.
במסגרת זו, במקרים שבבדיקת הזרע כל נתוני הזרע נמצאו תקינים, הן מבחינה כמותית והן מבחינה איכותית, מורפולוגית וכו', אנו מבצעים בדיקת ד.נ.א. שביר, כדי לבדוק האם שברים בד.נ.א. של תאי הזרע הם הגורמים לקושי להכנס להריון תקין.
אצלינו בגבריאל:
- צוות האמבריולוגים שלנו הינו צוות ייחודי בעל נסיון רב, שהתמחה במשך שנים במחלקות הIVF בבתי בחולים הטובים בארץ ובחו"ל, ולאחר מכן עבר הכשרה ייחודית על ידי מר אהרן פרץ לטיפול המיטבי בזרע.
- למטופלים עומדת האפשרות לייעוץ והכוונה על ידי צוות המומחים של גבריאל לאחר בחינת תוצאות הבדיקה.
- הקווים המנחים שלנו: מקצועיות, חדשנות, דיסקרטיות מלאה ושירות מעל הכל.
- מבצעים בדיקות גם בערבים, ימי שישי, ערבי חג וזמנים מיוחדים.
- מעבדת גבריאל עומדת בתקינה הבינלאומית, ומחזיקה בכל האישורים הנדרשים ממשרד הבריאות, וכן אישור ISO 9001 (תו תקן אירופאי).
נשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה – צרו קשר
1-700-50-55-57
מהי בדיקת ד.נ.א. שביר?
הד.נ.א. הוא החומר הגנטי שנמצא בכל התאים בגוף האדם, בתאי הזרע הוא מכיל את הצופן הגנטי של האב, ומופקד על העברתו לילדיו.
מחקרים רבים מצביעים על כך, שגם אם מבחינת כל הפרמטרים הסטנדרטיים, תאי הזרע נמצאו תקינים לחלוטין, שברים בד.נ.א. (DNA Fragmentation) של הזרע יכולים לפגוע באיכות התאים וביכולתם להפרות את הביצית בצורה טבעית, ואף לגרום לחוסר קליטה והשתרשות מיטבית של העובר ברחם, וכתוצאה מכך להפלות חוזרות בטרימסטר הראשון.
שברים בד.נ.א. יכולים לנבוע מזיהומים בדרכי הזרע או מבעיות אחרות בייצור הזרע.
על הליך בדיקת דנ"א שביר
במהלך הבדיקה תאי הזרע נצבעים בחומר מיוחד הנקרא 'הלוספרם', ונבחנים בדקדקנות. הילה סביב התאים לאחר צביעתם מצביעה על ד.נ.א. תקין, ואילו כיווצם מעיד על שברים בד.נ.א. שלהם.
תוצאה של עד 30% תאים בעלי ד.נ.א. שביר, נחשבת לתקינה. תוצאה גבוהה יותר מצביעה על פגיעה משמעותית ביכולת ההפריה של תאי הזרע.
מה ניתן לעשות במקרה שאובחן ד.נ.א. שביר?
במקרה שתוצאת הבדיקה מצביעה שאחוזים גבוהים מתאי הזרע הנם בעלי ד.נ.א. שביר, אין אפשרות לקחת את התאים שזוהו כתקינים ולהזריקם לביצית, היות וצביעתם לצורך האבחון גורמת להריגתם. עם זאת ישנן כמה אפשרויות טיפול, הראשונה היא שדגימת הזרע תעבור הליך מיון תאים מגנטי, המסנן את תאי הזרע שאינם תקינים מן הדגימה.
השניה היא ביצוע השבחה על ידי הקשרות פיזיולוגית, לצורך איתור התאים התקינים שבדגימה.
אפשרות שלישית היא לעבור להליך הפריה חוץ גופית (IVF), כאשר לפני ביצוע ההליך הזרע יעבור מיון מורפולוגי מקיף, כיון שתאי זרע שהנם בעלי איכות מורפולוגית גבוהה, ישנו סיכוי גבוה יותר שמבנה הד.נ.א. שלהם תקין ללא שברים.
כמו כן, נטילת תוספי תזונה יעודיים לגבר, המכילים ויטמינים ואנטי-אוקסידנטים שונים, יכולה להועיל במדה מסויימת ולשפר את מצב הד.נ.א. של תאי הזרע.